Börülce

Malzemeler

250 Gr. Damla Börülce

1/2 demet maydanoz

4 taze soğan

1/4 demet dereotu

1 kırmızı dolmalık biber

Dört adet kornişon turşu

1/2 çay bardağı zeytinyağı

2 limon suyu

Sumak

Tuz

 

Yapılışı

Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave ettiğimiz tencerede biraz haşlayıp süzüyoruz. Limon suyu ilave ettiğimiz suda 20 dakika tekrar haşlayarak suyunu süzüyoruz. Biberleri, turşuları küp küp doğruyoruz. Dereotu, maydonoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Tüm malzemeyi börülce ile karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde karıştırmış olduğumuz zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı karışıma ekliyoruz…