Damla Vegan Menü

Malzemeler

Pirinç Salatası

Mercimekli Damla Bulgur Pilavlık

Haşlanmış Damla Börülce

Haşlanmış Damla Yeşil Mercimek

Haşlanmış Damla Koçbaşı Nohut

Pesto Sos

Hardal

Galeta

 

Yapılışı

Öncelikle pirinç salatamızı hazırlıyoruz. Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz. Yirmi dakika kadar bekletiyoruz. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında beş dakika kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan pilavımızı çukur büyük bir kaseye alıyoruz. İçerisine renkli küp şeklinde kesilmiş dolmalık biberlerimizi, pişmiş bezelyeleri, pişmiş küp patatesleri, pişmiş kapari ve pişmiş havuçları ekliyoruz. Eklenen tüm malzemeyi düdüklü tencere buharında veya buharlı pişiricide pişirebilirsiniz. Son olarak kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Dilerseniz minik doğranmış turşularda ilave edebilirsiniz. Karışımın üzerine limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyerek tatlandırıyoruz. Sonradan Pirinç salatamız karışmış olarak bir kapta beklerken klasik yöntemler ile mercimekli bulgur yapıyoruz. Mercimekli bulguru da soğumaya bırakıyoruz.

Artık tasarım kısmına geçebiliriz. Evinizde olan köşeli tabakları kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Misafirlerinize bu sayede çok farklı sunumlar yapabilirsiniz. Köşeli tabağınızın içine farklı veya aynı boyutlarda kalıplar yardımı ile pirinç salatanızı ve mercimekli bulgurunuzu koyabilirsiniz. Bu kalıp pilavların aralarına veya farklı bir tabağa haşlanmış börülce, mercimek ve nohudu koyabilirsiniz. Arzu ederseniz sos ve baharatlar eşliğinde renkli bir sunum yapabilirsiniz. Biraz daha espri katmak isterseniz misafirlerinize çin çubuğu ile sunum yapabilirsiniz…