Etli Kuru Fasulye

Malzemeler

1,5 su bardağı Damla Sıra Fasulye

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

300 Gr. kuşbaşı dana eti

Sıvı yağ

Tuz

Pul biber

 

Yapılışı

Kuru fasulyeleri bir gece önceden sıcak suya koyuyoruz. Soğanı yemeklik olarak doğruyoruz. Sıvı yağ koyduğumuz düdüklü tencerede soğanları kavuruyoruz. Kuşbaşı doğranmış etleri ilave ederek hafifçe kavuruyoruz. Salça ve baharatlar ilave edildikten sonra suyunu süzmüş olduğunu kuru fasulyeleri ekliyoruz. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip düdüklü tencerenin kapağı kapatıyoruz. Yemeğin suyu kıvamlı olamadıysa bir silme kaşık un ve bir çay bardağı su ilave edebiliriz. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak kırk dakika kadar pişiriyoruz…