Etli Nohut

Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et

1,5 su bardağı Damla Nohut Koçbaşı

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı salça

Tuz

Pul biber

 

Yapılışı

Nohutları bir akşam öncesinden suya koyup bekletiyoruz. Ertesi gün yumuşayan ve şişen nohutların suyunu süzüp sudan geçiriyoruz. Düdüklü tencerede pişirecekseniz nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyerek ocağa alabilirsiniz. Kaynadıktan sonra on iki dakika kaynatıp ocaktan alıyoruz. Normal tencerede pişirmek isterseniz daha uzun sürede nohutlar yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz. Eğer nohudu haşlamaya vaktiniz yoksa kırk dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra aynı şekilde etleri kavurup salçasını ekledikten sonra nohutları ilave edip bol suyla birlikte düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirebilirsiniz. Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz. Etleri ilave ederek suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip iki dakika daha kavuruyoruz. Daha sonra etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su koyarak on beş dakika kadar daha kaynatıyoruz. Etler yumuşayınca daha önceden haşlanmış olan nohutları ekliyoruz. Beraber biraz daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatıyoruz. Artık yemeğimiz hazır…