Kızarmış Ekmekte Sarı Mercimek Çorbası

Çorba Malzemesi

1 su bardağı Damla Sarı Mercimek

1 havuç

1 kuru soğan

Sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

Tavuk suyu (ya da normal su)

Orta boy yuvarlak ekmek

 

Üst Kısmı İçin Malzemeler

Tereyağı

Nane

Toz kırmızı biber

 

Yapılışı

Öncelikle mercimek yıkanıp süzülmeye bırakılır. Havuç ve soğanlar yarım ay şeklinde doğranır. Tencereye sıvı yağ konulup soğan ve havuç sotelenmeye başlanır. Hafif rengi döndükten sonra tereyağı eklenerek o da eritilir. Un eklenip kavrulur. Sonrasında mercimekler eklenir. Tavuk suyu eklenir, tuzu atılır ve ara ara karıştırılarak kaynatılır. Kıvamı koyulaştığında blenderden geçirilir. Üzeri için tereyağı, nane, kırmızıbiber kızdırılarak dökülür. Şimdi sıra ekmeğimize geldi. Ekmeğin tepe kısmını kesip içini alıyoruz. Sadece kabuk kısmı kalıyor. Ekmeğin içini alırken dikkatli almalıyız. Tüm iç kısmını kabuğa sıfır olarak alır isek çorba ekmeği eriterek taşma yapabilir. Kapağına ve içine hafifçe tereyağı sürüp fırına veriyoruz. Yaklaşık on beş dakika kızarması sağlanıyor. Artık ekmeğimiz hazır. Son olarak çorbamızı ekmeğin içerisine koyuyoruz ve önceden kestiğimiz tepe kısmını üzerine kapatıyoruz…