Patlamış Mısır

Malzemeler

1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı

1 Çay Bardağı Damla Mısır Popcorn

1 Tatlı Kaşığı Tuz

 

Yapılışı

Büyükçe bir tencereye bir yemek kaşığı kadar sıvıyağ koyarak üzerine tuz ekliyoruz. Bir çay bardağı kadar mısırı tencereye ilave ederek karıştırıyoruz. Tenceremizin kapağını mısır patlama ihtimaline karşı yarım açık bırakıyoruz. Mısırlar patlamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatarak ocağın altını orta dereceye getiriyoruz.

Bu aşamada tencerenin kulplarından tutarak hafif hafif sallayarak içindeki mısırların karışmasını sağlıyoruz. Tencerenin kapağı açık kalır ise mısırlar dışarı dökülebilir. Eğer tencereyi yeteri kadar sıklıkla sallamazsanız altta kalan mısırlar yanabilir. Patlama sesleri azaldıktan sonra kapağı çok az aralayarak kontrol ediyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz. Artık mısırları kaselerimize alabiliriz…