Pilav Üstü Barbunya

Malzemeler

2 su bardağı Damla Trakya Osmancık Pirinç

3 su bardağı sıcak su

1 kahve fincanı arpa şehriye

1 tane tavuk bulyon

3 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

 

Yapılışı

Tencereye tereyağını ekleyerek ocağımızı yakıyoruz.  Hafif kızdıktan sonra arpa şehriyeyi ekliyoruz. Şehriyeler renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Daha önceden yıkanmış pirinçleri tencereye ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Yaklaşık beş dakika boyunca hiç durmadan karıştırarak kavuruyoruz. Eğer karıştırmazsanız pilavınızın dibi tutabilir. Bu arada bir kaba üç su bardağı sıcak suyu ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırıyoruz. Bu karışımı da pirinç ve arpayı kavurduğumuz tencereye ekliyoruz. İki kez karıştırarak ardından tencerenin kapağını kapatıyoruz. Ocağın altını kısarak yaklaşık on beş dakika boyunca pişiriyoruz. Bu süreçte pilavı kontrol etmek için tencerenin kapağını çok sık açmamamız gerekiyor. On dakikanın ardından kapağı açıp suyunu çekmiş mi diye kontrol edebiliriz. Bu süreçte de kapağını çok sık açmamamız gerekiyor. Pirinçler suyu tamamen çektiğinde, pilav dibini tutmadan altını kapatarak pilavımızı birkaç kez karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra tencerenin üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatıyoruz. On dakika civarı dinlendiriyoruz. Kağıt havlu buharı çekmeye yarayacaktır ve pilavımız bu sayede tane tane olacaktır. Servise hazır olan pilavımızın üzerine bir veya iki kaşık kadar barbunya ekleyebiliriz. Barbunya tarifimize sitemizin tarifler bölümünden ulaşabilirseniz...