Pirinç Salatası

Malzemeler

2 su bardağı Damla Pirinç Osmancık

4 taze soğan

1 çay bardağı zeytinyağı

2.5 su bardağı sıcak su

200 Gr. mısır konservesi

2 kırmızıbiber

1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz

1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu

1 su bardağı haşlanmış bezelye

10 kornişon turşu

Yarım limonun suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

 

Yapılışı

Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yirmi dakika kadar bekletiyoruz. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında beş dakika kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirerek soğumaya bırakıyoruz. Taze soğanı temizleyip ince ince doğruyoruz. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayarak pilavımıza ekliyoruz. Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi ekleyerek pilavımız ile karıştırıyoruz…