Pirinç Salatası

Malzemeler
2 su bardağı Damla Pirinç Osmancık
4 taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
2.5 su bardağı sıcak su
200 Gr. mısır konservesi
2 kırmızıbiber
1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı haşlanmış bezelye
10 kornişon turşu
Yarım limonun suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip yirmi dakika kadar bekletiyoruz. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında beş dakika kavuruyoruz. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirerek soğumaya bırakıyoruz. Taze soğanı temizleyip ince ince doğruyoruz. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayarak pilavımıza ekliyoruz. Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi ekleyerek pilavımız ile karıştırıyoruz…