Piyaz Salatası

Malzemeler

2,5 su bardağı Damla Dermason Fasulyesi

1 adet kırmızı domates

1 adet kuru soğan

1 adet yeşil biber

Yarım demet maydanoz

1 adet limon

Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

2 yemek kaşığı üzüm sirkesi

Yeteri kadar tuz

 

Süsleme Malzemeleri

Sumak

Kırmızı pul biber

2 adet haşlanmış yumurta

 

Yapılışı

Fasulyeleri akşamdan ılık ve az tuzlu suyun içine bırakıyoruz. Sonrasında suyunu süzerek tencerede tekrar su ile haşlamaya başlıyoruz. Haşlama suyuna da az miktarda tuz atabiliriz. Fasulye haşlanırken salatanın malzemelerini hazırlamaya başlayabiliriz. Domatesin kabuklarını ayıklayarak, küp şeklinde doğruyoruz. Ardından kuru soğanı soyarak ince ince ay şeklinde doğruyoruz. Kesmiş olduğumuz soğanları tuz ile biraz ovalıyoruz. Yeşilbiberin çekirdeklerini ayıklayarak ince ince doğruyoruz. Maydanozların saplarını keserek ince ince kıymamız gerekiyor. Salatamızın tüm malzemeleri pişen fasulyeler ile artık karıştırabiliriz.  Ayrı bir tabakta sızma zeytinyağı, limon suyu, sirke ve tuzu iyice çırpıyoruz. Bu karışımı piyaz salatasına dökerek, kaşıkla karıştırıyoruz. Salatamızın üzerini sumak ve kırmızı pul biber ile süslüyoruz. Son olarak haşladığımız yumurtaları dilimleyerek piyazımızın üst kısmına dekoratif bir şekilde koyuyoruz…