Sucuklu Kuru Fasulye

Malzemeler

2 su bardağı Damla Dermason Fasulye

1 orta boy kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı acı biber salçası

1 tane sivri biber

Sucuk

Tuz

Sıvı yağ

4,5 bardak sıcak su

1 tane küp şeker

 

Yapılışı

Fasulyeleri akşamdan suyla ıslatıyoruz. Sabah düdüklü tencerenin içine soğanı doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. Sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Ardından akşamdan suda beklettiğimiz fasulyelerin suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. Üzerine istediğimiz oranda sucuk ilave ediyoruz. Sonra sıvı yağ, tuz ve küp şekeri de ekleyip suyunu ilave ederek tencerenin kapağını kapatıyoruz. Kaynamaya başladıktan sonra otuz dakika kısık ateşte pişiriyoruz…