Yeşil Mercimekli Börek

Malzemeler

6 adet yufka

1 su bardağı süt

1/2 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı soda

1 su bardağı haşlanmış Damla Yeşil Mercimek

1 adet soğan

1 tatlı kaşığı biber salçası

Karabiber,

Pul biber

Tuz

1 adet yumurta

Çörek otu

 

Yapılışı

Soğanları yemeklik doğrayıp, sıvı yağda soteliyoruz. Haşlanmış mercimeği ekleyip biraz kavurduktan sonra salça ve baharatlar birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Beş dakika sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakıyoruz. Bir kapta süt, sıvı yağ, sodayı karıştırarak yufkaların arasına sürmek için sos hazırlıyoruz. Yufkaları üst üste serip, dört eşit parçaya bölüyoruz. Her bir yufka parçasına sosa sürüp yine üçgen olacak şekilde ikiye katlıyoruz. Geniş kısmına mercimekli iç harçtan koyup, kenarlarını içe doğru katlayarak rulo şeklinde sarıyoruz. Bütün yufkaları aynı şekilde sos sürüp, katladıktan sonra iç malzemeyi koyup sardıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirerek iki yüz derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz…