Zeytinyağlı Barbunya Yemeği

Malzemeler

2 su bardağı Damla Fasulye Barbunya

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

2 adet patates

2 adet havuç

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Tuz

 

Yapılışı

Barbunyalar üzerini geçecek kadar su eklenerek haşlanır. Barbunyaları çok fazla eritmememiz gerekmektedir. Patates ve havuçlarla birlikte kaynarken pişme payını da göz önüne almamız gerekmektedir. Ayrı bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsağı kavuruyoruz. Salça ve toz biber ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kabukları soyulmuş küp doğranmış patates ve havuçları ekliyoruz. Hepsini biraz kavurduktan sonra haşlanıp suyu süzülen barbunyalarımızı ekliyoruz. Son olarak tuz, şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek kapağını kapatıyoruz. Kaynayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Patates ve havuçlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra en az yarım saat dinlendiriyoruz…