Zeytinyağlı Biber Dolması

Malzemeler

2 adet kuru soğan

1 su bardağı Damla Kırık Pirinç

1 tatlı kaşığı tarçın

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz şeker

Yarım demet maydanoz

Bir kaç dal taze nane

1 tatlı kaşığı kuru nane

Yarım kahve fincanı kuş üzümü

Yarım kahve fincanı kadar dolmalık fıstık

1 büyük domates

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Renkli Dolmalık Biber

 

Yapılışı

Öncelikle iç malzemesi için kuru soğanlar ince yemeklik olarak doğruyoruz. Soğanları yarım çay bardağı zeytinyağında kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca rendelenmiş bir adet domates ekleyerek karıştırıyoruz. Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçleri ilave edilerek hafifçe kavuruyoruz.  Dolmalık fıstıklar, kuş üzümü, tarçın, kuru nane, karabiber, toz şeker ve tuzu ilave ediyoruz. Sonrasında karıştırarak ocaktan alıyoruz. Son olarak ince doğranmış maydanoz ve taze naneleri ekleyerek karıştırıyoruz. Diğer taraftan dolmalık biberlerin kapak kısmını açarak yıkıyoruz. Her biberin içine iç harcından doldurularak tencereye yerleştiriyoruz. İçinde bulunan pirinçlerin şişebilmesi için sıkı bir dolum yapmamamız gerekiyor. Dolmalık biberleri yarısından biraz fazla doldurmamız gerekiyor. Dolmaların kapağını yine kendi üst kısımları ile kapatıyoruz. Daha sonra uygun bir tencereye alıyoruz.  Son olarak üzerlerine yarım çay bardağı kadar zeytinyağı koyarak biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave ediyoruz. Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakıyoruz. Pirinçler yumuşayıncaya kadar yaklaşık yirmi beş dakika kaynatıyoruz. Soğuduktan sonra dolmalarımız artık servise hazır. Bu ölçüler ile yaklaşık on bir adet dolma doldurabiliyoruz…