Aşurelik Buğday

Aşurelik Buğday

1 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.

Aşurelik Buğday, kaynatılmış ve kurutulmuş buğdayın dövülerek kabuğunun ayırt edilmesi sonucunda elde edilen üründür. Cumhuriyet buğdayından elde edilir ve buğdayın kalite açısından en iyisini oluşturur. Ülkemizde Denizli ve İzmir yöresinde yetişir.

Çok besleyici özelliği bulunan buğday, kalsiyum, demir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Besin değeri yulaf ve mısırdan daha yüksektir.

100 Gr. Aşurelik Buğdayın Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 354 kcal
Potasyum  318 mg
Karbonhidrat 78,2 g
Kalsiyum 34,8 mg
Protein (%) 10,8 g
Fosfor 309,6 mg
Yağ (%) 1,46 g
Demir (mg/kg) 4,48 m