Pilavlık Bulgur

Pilavlık Bulgur

1 Kg. 2,5 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.

Bulgur, sert durum buğdayın kırılmasından elde edilen ve besleyici değeri pirinçten çok daha yüksek olan bir tahıl grubudur. Yüksek oranda lif içermesi, sindirim sistemi açısından oldukça önemlidir. Ayrıca lif’in tok tutma özelliği nedeniyle de, diyet yemeklerinde sıkça tercih edilmesini sağlar.

İnsan beslenmesindeki en temel hammadde olan buğdaydan elde edilen bulgur, büyüme döneminde nem, olgunlaşma döneminde sıcak ve kurak iklim istediğinden ülkemizde en fazla İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişir.
 

100 Gr. Pilavlık Bulgurun Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 354 kcal
Potasyum 318mg
Karbonhidrat 78,2 g
Kalsiyum 34,8mg
Protein (%) 10,8 g 
Fosfor 309,6mg
Yağ (%) 1,46 g 
Demir  4,48mg