Trakya Baldo Pirinç

Trakya Baldo Pirinç

1 Kg. 2,5 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.


Pirinç, tropikal iklim topraklarında ve suda yetişen tek tahıl ürünü olması nedeniyle, Güney ve Güneydoğu Asya ile Afrika’da yaygın olarak yetiştirilir. Böbrek ve kalp yetmezliği ve yüksek tansiyon rahatsızlığı olanların tercih etmesi gereken besinlerin başında yeralır.

Trakya Baldo pirinç, ülkemizde Trakya bölgesinde yetişen ve pilav için tercih edilen pirinç türlerinden biridir. Gönen baldo pirinç ile arasında yöre farkı ile tane farkı vardır. Her iki pirinç türü de baldo olmasına rağmen, Trakya baldo pirinç, Gönen baldo pirince göre daha ufak taneli ve daha ekonomiktir.

100 Gr. Trakya Baldo Pirincin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 364
Ham Selüloz (%) 0,40
Karbonhidrat  78,89
Kalsiyum (mg/kg) 581
Protein (%) 6,48
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 1,29
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 78,49
Şeker (%) 0,00