Kiraz Barbunya

Kiraz Barbunya

1 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.

Fasulyenin bir çeşidi olan Barbunya, iri taneli, oval, rengi bej zemine alacalı, lekeli veya benekli özelliğindedir. Ülkemizde Kahramanmaraş ve Niğde yöresinde yetişmektedir. Çin, Kanada ve Kırgızistan dünyada belli başlı barbunya üreticileridir.

Barbunya, fasulyenin bir çeşidi olduğundan dolayı fasulyenin içerdiği tüm protein, vitamin ve mineralleri içerir. A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir.

100 Gr. Barbunyanın Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 240
Ham Selüloz (%) 4,65
Karbonhidrat 38,42
Kalsiyum 814
Protein (%) 20,81
Sodyum (mg/kg) 13,2
Yağ (%) 1,76
Demir (mg/kg) 43,9
Nişasta (%) 28,02
Şeker (%) 5,75