İspanyol Nohut

İspanyol Nohut

1 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.

İspanyol Nohut, taneleri çok iri, genellikle düzgün, beyaz veya açık krem rengindedir. Daha çok ılıman bölgelerde yetişir ve soğuğa dayanıklı değildir. Genellikle Çanakkale ve Balıkesir yöresinde yetiştirilir. Dünyada İspanya, Meksika ve Hindistan’da üretimi çok yaygındır.

Besin değeri ve kalori miktarı oldukça yüksek olan nohut, bol miktarda nişasta ve azot içermesinin yanında, bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısından da zengindir.

100 Gr. İspanyol Nohutun Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 323
Ham Selüloz (%) 4,16
Karbonhidrat 51,61
Kalsiyum 581
Protein (%) 19,03
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 5,25
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 42,07
Şeker (%) 5,38