Koçbaşı Nohut

Koçbaşı Nohut

1 Kg. 2,5 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.

Anadolu’da yaklaşık 8000 yıl önce yetiştirildiği bilinen nohut, daha sonra Akdeniz ve Hindistan’a yayılmıştır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Taze olarak yenilebileceği gibi, kurutulup yemek olarak tüketilir, ayrıca leblebinin de hammaddesini oluşturur.

Nohut, yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. Mercimekten sonra kuraklığa ve sıcaklığa en çok dayanan bitki olması, nohudu kurak alanların en önemli bitkilerinden birisi yapmıştır. Bu nedenle, ülkemizin Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu bölgelerinin de yetiştirilir.

100 Gr. Koçbaşı Nohutun Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 323
Ham Selüloz (%) 4,16
Karbonhidrat 51,61
Kalsiyum 581
Protein (%) 19,03
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 5,25
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 42,07
Şeker (%) 5,38