Osmancık Baldo Pirinç

Osmancık Baldo Pirinç

1 Kg. 2,5 Kg. 5 Kg. 10 Kg. 25 Kg. 50 Kg.

Pirinç, dünyada mısır ve buğday üretiminden sonra en fazla ekimi yapılan toprak ürünüdür. Bu nedenle dünya nüfusunun önemli bir kısmı için beslenmede ilk sıralarda yerini alır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olması, sofralarda ilk tercih edilen besinler arasında yerini almasını sağlar.

Osmancık pirinç, ülkemizde Trakya ve Karadeniz bölgesinde yetişir. Ekonomik olması sebebiyle tercih edilir. Dane boyutları baldo pirince göre daha küçük olmasına rağmen lezzet açısından daha güzeldir.

100 Gr. Osmancık Pirincin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 364
Ham Selüloz (%) 0,40
Karbonhidrat  78,89
Kalsiyum (mg/kg) 581
Protein (%) 6,48
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 1,29
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 78,49
Şeker (%) 0,00