Malzemeler
250 Gr. Damla Börülce
1/2 demet maydanoz
4 taze soğan
1/4 demet dereotu
1 kırmızı dolmalık biber
Dört adet kornişon turşu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 limon suyu
Sumak
Tuz
Yapılışı
Akşamdan ıslattığımız börülceleri, üzerini geçecek kadar su ilave ettiğimiz tencerede biraz haşlayıp süzüyoruz. Limon suyu ilave ettiğimiz suda 20 dakika tekrar haşlayarak suyunu süzüyoruz. Biberleri, turşuları küp küp doğruyoruz. Dereotu, maydonoz ve soğanı ince ince kıyıyoruz. Tüm malzemeyi börülce ile karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde karıştırmış olduğumuz zeytinyağı, limon suyu, tuz ve sumağı karışıma ekliyoruz…