Malzemeler
1 su bardağı Damla Yeşil Mercimek
Yarım çay bardağı erişte
1 adet büyük soğan
3 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kimyon
Zeytinyağı
Tuz
Su
Çok az karabiber
Yapılışı
Mercimekleri iyice yıkayıp suyunu süzüyoruz. Mercimeğin üzerini geçecek şekilde su koyarak pişiriyoruz. Kaynama noktasına gelince ocaktan alıyoruz. Sonra siyah suyunu süzüp bekletiyoruz. Soğanı, sarımsakları, sivri biberleri ince ince doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz. Kabukları soyulmuş küp şeklinde doğradığımız domatesi, salçayı, içine ilave ederek kavuruyoruz. Daha sonra yeşil mercimeği, erişteyi ilave ederek karıştırıyoruz. Mercimeklerin üzerine çıkmayacak şekilde sıcak suyu, tuzu, karabiberi, kimyonu ilave edip kısık ateşte pişiriyoruz. Artık yemeğimiz servise hazır…