Malzemeler
3 su bardağı Damla Bulgur Çiğ Köftelik
2 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet küçük boy domates
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
Pul biber
Yarım yemek kaşığı isot
Karabiber
Tuz
Kimyon
Limon
Marul
Yapılışı
Tepsimizin bir yarısına bulgurumuzu koyuyoruz. Bulguru tepsinin bir kenarında bekletirken diğer yarıdaki malzemeleri, yani rendelenmiş domates, baharatlar, salça, rendelenmiş soğan ve sarımsağı iyice yoğuruyoruz. Sonra azar azar bulgur ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Hepsini birbirine yedirip köftelik kıvama geldiğini anladığımızda ince kıyılmış maydanozu da ekliyoruz ve biraz daha yoğuruyoruz. Sonra köfte şeklini vererek servis tabağına diziyoruz. Marul ve limon ile servis edebilirsiniz. İsterseniz biraz nar ekşisi ilave edebilirsiniz…