Malzemeler
2 buçuk su bardağı haşlanmış Damla Nohut Koçbaşı
Yarım çay bardağı tahin
2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı su
Üst Malzemesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kırmızı toz biber
Sumak
Yapılışı
Haşlanmış nohutların kabukları soyulur ve rondoya koyulur. Rondoda parçalandıktan sonra kapağı açılır. Üzerine limon suyu, tahin, sarımsak rendesi, su, tuz ve kimyon eklenip tekrar krema kıvamına gelinceye kadar çekilir. Hazırlanan humus karışımı servis tabağına alınır. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilip kırmızı toz biber ile sumak serpiştirilir. Hazırlanan humus maydanoz ve turşu eşliğinde servise sunulabilir. Damak tadınıza göre tuz ve limon miktarını ayarlayabilirsiniz. Daha sıvı bir humus elde etmek isterseniz su miktarına ekleme yapabilirsiniz…