Malzemeler
1 su bardağı Damla Şeker Fasulye
1 adet kuru soğan
5 dilim pastırma
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı un
Sıvı yağ
Yapılışı
Öncelikle fasulyeler bir gece önceden veya sabahtan ıslatılır. Daha sonra düdüklü tencerede otuz beş dakika pişirilip ve süzülür. Başka bir tencerede küp küp doğranan soğana yağ ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra salçalarla birlikte kavrulmaya devam edilir. Yaklaşık bir su bardağı su ve un eklenip biraz daha karıştırılır. Daha sonra haşlanan fasulyelerin üzerini geçecek kadar su, tuz, karabiber ve kimyon ilave edilip on dakika daha kaynatılır. Daha sonra doğradığınız pastırmaları da ilave edip on dakika daha pişirip servis edebilirsiniz…