Malzemeleri
1 su bardağı Damla Aşurelik Buğday
1 çorba kaşığı un
6 su bardağı ayran
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Nane
Pul biber
Yapılışı
Ayranı geniş bir tencerede tuz ve un ile iyice karıştırıyoruz. Aşurelik buğdayı yıkayıp ayrı bir tencerede on dakika haşlayıp süzerek üzerine ayran ekliyoruz. Ayranın kesilmesini önlemek için kısık ateşte kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Buğdaylar iyice yumuşayınca ocaktan alıyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritip ezilmiş sarımsak ve salçayı ilave ederek hafifçe kavuruyoruz. Hazırladığımız terbiyeyi çorbaya ilave edip beş dakika kaynatıyoruz. Nane ve pul biberle tatlandırıp servis edebiliriz…