Öncelikle yoğurma aşamasından başlıyoruz. Kıyma ve bulguru karıştırıyoruz. Yumurta, tuz ve baharatları ilave ederek yoğurma işlemine başlıyoruz. On yedi dakika kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz. Ardından yoğurmuş olduğumuz karışımdan küçük misket taneleri şeklinde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Tanelerin üzerine elimizle biraz un sürüyoruz. Bu sayede bir birine yapışmasını önlüyoruz.

Artık pişirme aşamasına geçebiliriz. Yağı, salçayı ve küp küp doğranmış soğanlarımızı pişirme tenceremizde kavuruyoruz. Aldığı kadar su ilave ettikten sonra kaynamasını bekliyoruz. Altı bardak kadar yeterli olmaktadır. Su kaynayınca hazırladığınız köfteleri içine atıyoruz. Tencerenin kapağını kapatarak yirmi dakika kadar pişiriyoruz. Son olarak tadını kontrol ederek tuz ayarını yapıyoruz.  Dilerseniz yemeğinize havuç, patates ve benzeri sebzeleri ekleyebilirsiniz…