🇬🇧

Etli Yaprak Sarma

Etli yaprak sarmasıyla damaklarınızı Anadolu’nun en özel tatlarına götürmeye hazır olun. Sofralarınıza lezzet ve zenginlik katmak, sevdiklerinizle paylaşırken keyifli anlar yaşamak için etli yaprak sarması denemelisiniz. Tek başına atıştırmak için veya sevdiklerinizle paylaşmak için harika bir seçenek olan etli yaprak sarma, hem lezzet hem de sağlık arayışınızı bir araya getiriyor. Dilerseniz etli yaprak sarmayı bir de bizim tarifimizle denemeye ne dersiniz?

  • 250 gram salamura asma yaprağı

  • 200 gram kıyma

  • 1 küçük çay bardağı Damla Baldo Pirinç

  • 2 orta boy kuru soğan

  • 1 diş sarımsak

  • 3 yemek kaşığı domates rendesi

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

     

    Pişirme Suyu Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

  • 2 su bardağı kaynar su

Salamura asma yapraklarını kaynamış su içinde yarım saat bekletiyoruz. Hem yumuşasın, hem tuzu gitsin diye bu işlem yapılmaktadır. Sarmadan önce her birinin saplarını kopartıyoruz. Dolmanın iç harcı için, yaprak hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Soğan ve sarımsağı eklerken çok ince doğramamız gerekmektedir.

Sarma işlemine başlıyoruz. Önce yaprağın mat kısmı bize bakacak şekilde, yaprağı tabağın içine yayıyoruz. Yaprağın büyüklüğüne göre yaklaşık bir tatlı kaşığı dolusu iç harcını yaprağın köşesine koyuyoruz. Yaprağın kenarlarını hafif içe doğru kıvırarak, dolma şeklini vermeye çalışıyoruz. Tüm yaprakları bu şekilde sarıyoruz. Etli yaprak sarmaları pişireceğimiz tencerenin dibine yırtık veya şekli bozuk yapraklar ve yaprakların saplarıyla döşüyoruz.

Pişirme suyu için gereken malzemeleri ufak bir tencere veya sosluğa koyuyoruz. Salçalar eriyene karıştırıp kaynatıyoruz daha sonra dolmaların üzerine ekliyoruz. Tencerenizin boyutuna uygun bir tabak ile dolmaların üzerini kapatıyoruz. Dolmalar pişerken, mutlaka arada bir suyunu kontrol etmemiz gerekiyor. Eğer suyunu çekmiş ise, tencereye kaynar su eklememiz gerekiyor. İsterseniz yoğurtlu, isterseniz yoğurtsuz ikram edebilirsiniz…

Damla Bakliyat

Yemek Tarifleri

Bereketli topraklardan sofranıza gelen birbirinden kaliteli ve doğal ürünleri, birbirinden lezzetli ve eşsiz sunumlarıyla birleştiriyoruz. İşte sizler için hazırladığımız yemek tarifleri…

Yeşil Mercimekli Börek

Yeşil Mercimekli Börek Böreklerin gözdesi yeşil mercimekli börek… Lezzetiyle herkesi etkisi altına alan, yapımıyla sizi zorlamayacak yeşil mercimekli...

Devamını Oku

Etli Yaprak Sarma

Etli Yaprak Sarma Etli yaprak sarmasıyla damaklarınızı Anadolu’nun en özel tatlarına götürmeye hazır olun. Sofralarınıza lezzet ve zenginlik...

Devamını Oku

Börülce

Börülce Lezzetin ve sağlığın mükemmel uyumu börülce… Doğadan gelen taptaze ve besleyici malzemelerle hazırlanan börülce, tadını her ısırıkta...

Devamını Oku