Taze soğanları incecik kıyıyoruz. Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğümüz kıvırcık marul ve maydanozları doğruyoruz. Kabuğunu soyduğumuz salatalıkları küçük küpler halinde kesiyoruz. İnce bulguru oval bir tencereye alıyoruz. Biber ve domates salçasını sıcak su ile karıştırıyoruz.

Bulguru salçalı sıcak su ile ıslattıktan sonra kapağını kapattığınız tencerede şişmesi için on beş dakika kadar bekletiyoruz.

Sıra geldi sosumuzu hazırlamaya. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, nane ve sumağı küçük bir kapta karıştırıyoruz. Doğradığımız yeşillik ve salatalıkları, suyunu çeken ince bulgur ile harmanlıyoruz. Hazırladığınız sosu ekleyerek karıştırdıktan sonra bekletmeden servis ediyoruz. İsterseniz üzerine nar ekşisi, doğranmış domates ve nane gibi taze yeşillikler ilave edebilirsiniz…