🇬🇧

Kuru Bakliyat Üreticileri

Çağlayan Gıda

1981 yılında Adnan Çağlayan tarafından kurulan Çağlayan Gıda, 1983 yılının sonunda, Çağlayan Gıda San. ve Tic. Ltd. Şti. ile bugünkü kurumsal şirket kimliğine kavuşmuştur. 1987 yılında ilk otomatik bakliyat paketleme makinesini faaliyete geçirmiş ve zamanla paketli bakliyat satışında ülke geneline hizmet vermeye başlamıştır.2003 yılında Kazan Sarayköy’de 20.000 metrekarelik açık alan ve 7.000 metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu Türkiye’nin ilk bakliyat paketleme tesisini hizmete açmıştır. Böylece yerel market ve mağazaların yanı sıra, ulusal zincir mağazalarda da ürünleri satışa sunulmuştur. 

Paketleme tesisimizde 2023 yılı itibari ile 50 den fazla personel ve sahip olduğu tam otomatik paketleme makineleri ile yıllık 41.000 ton bakliyat, 20.000 ton pirinç ve 43.000 ton toz şeker paketleme kapasitesine sahiptir.

2021 yılında yaptığı yatırım ile günlük 100 ton ürün eleme kapasitesine sahip son teknoloji ile kurulu 2 ayrı hat ile Bakliyat eleme, temizleme ve boylama tesisini faaliyete geçirmiştir. Bu tesis sayesinde çiftçiden natürel olarak satın alınan bakliyat ürünleri standartlarımıza uygun olarak işlenerek paketlenmektedir.

1999 yılında ilk tescilini aldığı Damla markası ile üretmekte olduğu ürünler birçok ulusal ve yerel market raflarında yer almaktadır. Yine perakende ve Ev dışı tüketim müşterileri için Tanem markası ile de hizmet vermektedir. Ayrıca birçok ulusal mağazaya private label ve fason üretimler yapılmaktadır.

Çağlayan Gıda ailesi, tüketici istek ve ihtiyaçları için büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Tüm ürünler yüksek kalitede ve TSE standartlarında üretilmekte olup, her bir ürün TSE ve Helal belgelerine sahiptir. Şirketimizde ISO 9001 kalite yönetim sistemi ve ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemleri uygulanmaktadır.

Tesislerimizde kullanmakta olduğumuz enerjimizi, 2022 yılında tesislerimizin çatısına kurduğumuz 1 Mega watt kapasiteli Güneş Enerjisi Santralinden karşılayarak ülkemizin ve dünyamızın geleceğini ve insan sağlığını temel aldığımız yolumuzda sağlam adımlarla büyümeye devam edeceğiz.

Neden Çağlayan Gıda

Sağlıklı, doğal ve lezzetli kuru bakliyat üretimiyle bilinen firmamız, sofralarınıza sağlık ve lezzet katmak için burada. Yılların verdiği deneyim ve titizlikle işlediğimiz her ürün, siz değerli müşterilerimize en üst düzey kaliteyi sunma misyonumuzun bir yansımasıdır.

Neden Biz?

  • Kaliteli Ürünler: Tarladan sofraya uzanan bir titizlikle seçtiğimiz bakliyatlarımız, doğallığı ve tazeliği ile bilinir. Hiçbir katkı maddesi içermeyen ürünlerimizle sağlıklı beslenmeyi destekliyoruz.

  • Geniş Ürün Yelpazesi: Nohut, mercimek, fasulye, bulgur ve daha fazlası… Geniş ürün yelpazemizle her damak zevkine hitap ediyoruz. Sofralarınıza çeşitlilik ve lezzet katmak için en özel bakliyatları sunuyoruz.

  • Sürdürülebilir Tarım: Doğayı ve çevreyi önemsiyoruz. Bu nedenle, üretimimizde sürdürülebilir tarım prensiplerini benimsiyor, çiftçilerimizle uzun vadeli iş birlikleri kurarak kaliteyi ve doğallığı ön planda tutuyoruz.

  • Hijyen ve Güvenlik Standartları: Üretim tesislerimizde hijyen ve güvenlik standartlarına büyük önem veriyoruz. Ürünlerimiz, modern tesislerimizde özenle işlenir ve paketlenir.

Ürünlerimiz:

  • Nohut: Sağlıklı protein kaynağı nohut, özenle seçilip paketlenmiş olarak sofralarınıza gelir.
  • Mercimek: Zengin besin içeriğiyle mercimek, sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezlerinden biridir.
  • Fasulye: Protein, lif ve vitamin deposu fasulye çeşitleriyle sofralarınıza lezzet katın.
  • Bulgur: Anadolu’nun bereketli topraklarından özenle seçilen bulgur çeşitleri, sağlıklı yemeklerinizin başrolünde.

Çağlayan Gıda Bakliyat Çeşitleri

Tüm ürünlerimiz, bereketli toprakların doğal, sağlıklı ve lezzetli mahsullelerinden, TSE Ürün standartlarına ve GMP (iyi Üretim Uygulamaları) kurallarına uygun olarak üretilmektedir.

  1. Pirinç: Pirinç, dünya genelinde önemli bir temel gıda maddesidir. Karbonhidrat, protein ve vitaminler içerir. Beyaz, kahverengi ve siyah gibi farklı türleri bulunur. Özellikle Asya mutfağında sıkça kullanılır.

  2. Bulgur: Bulgur, buğdayın öğütülüp kurutulmasıyla elde edilen bir tahıldır. Zengin lif içeriğiyle bilinir ve genellikle pilav, salata ve köftelerde kullanılır. Ayrıca düşük glisemik indeksi nedeniyle sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır.

  3. Mercimek: Mercimek, protein, lif, demir ve folat bakımından zengin olan besleyici bir bakliyattır. Kırmızı, yeşil ve kahverengi olmak üzere farklı renk ve türleri bulunur. Çorba, salata, köfte gibi birçok yemekte kullanılır.

  4. Fasulye: Fasulye, protein, lif, demir ve magnezyum içeren sağlıklı bir bakliyattır. Siyah, beyaz, kırmızı ve barbunya gibi çeşitleri vardır. Yemeklerde, salatalarda ve çeşitli garnitürlerde sıkça kullanılır.

  5. Nohut: Nohut, protein, lif, demir ve B vitaminleri açısından zengin olan bir bakliyattır. Humus, nohut yemeği ve salatalarda sıkça kullanılır. Ayrıca düşük yağ içeriğiyle sağlıklı bir protein kaynağıdır.

  6. Börülce: Börülce, baklagiller ailesine ait olan ve protein, lif, vitamin ve mineral içeren bir bakliyattır. Börülce yemeği, salatalar ve zeytinyağlı yemeklerde tercih edilir.

  7. Aşurelik Buğday: Aşurelik buğday, genellikle aşure yapımında kullanılan bir tür buğdaydır. Aşure, farklı bakliyatlar, kuruyemişler ve meyvelerle birlikte pişirilen geleneksel bir tatlıdır. Aşurelik buğday, sağlıklı besin içeriğiyle dikkat çeker.

  8. Mısır: Mısır, karbonhidrat, lif, A, B6 ve C vitaminleri ile demir içeren bir tahıl türüdür. Taze olarak veya konserve, dondurulmuş olarak tüketilebilir. Ayrıca mısır unu, nişasta ve mısır özleri endüstride de kullanılır.